Grafisk produktion – fokus på precision och säkerhet

Vi har lång erfarenhet av all form av grafisk produktion, från visitkort och flygblad till kataloger och böcker.

Slipp huvudvärk och undvik alla fällor - släpp över ansvaret till oss för ditt företags trycksaksproduktion!

Logodesign

Den kreativa delen inom grafisk produktion. Här handlar det om ditt företags identitet och varumärkesstrategi, vilket kräver viss efterforskning och analys. Jag samarbetar med en grafisk designer med denna tjänst. Låt oss skapa elegant logodesign och bygga din grafiska profil.

Detta kommer att ge allt ditt reklammaterial själva pricken över i:et.

Efterskärpning av bilder

Fotografer skärper oftast bilder i den storlek de exporterar ut bilden i (elektronisk skärpa). Sedan monteras bilder in i en layout i Indesign. Där skalas bilder ner för att anpassas till sidornas design. Och när bilder skalas ner försvinner en stor del av skärpeeffekten. Här har jag en smart lösning där jag med hjälp av ett Indesign-plugin skalar och skärper bilderna i rätt storlek. Se videon nedan.

Vektorisering och PDF-konvertering

Har du en pixelbaserad logo som behöver skalas upp? Låt mig vektorisera den, så håller den skärpa och toppkvalitet i alla storlekar – nödvändigt vid ”stripe-ning” av bilar eller rollups och stora banderoller. Jag exporterar ut i lämpligt filformat.

Jag kan dessutom konvertera PDF:er via Illustrator till Indesign och även PDF till Word.

Grafisk design

Trycksaker är fortfarande relevant i företags marknadsföring och funkar som ett bra komplement till digital marknadsföring. Vi kan ta fram grafisk design för allehanda trycksaker. Vi ser till att allt som produceras följer ditt företags grafiska profil.

Originalframställning

Ge mig din designskiss, grafiska profil eller mall så kan jag ta fram tryckoriginal utifrån dessa, oavsett om det handlar om visitkort eller rollups. Du kanske har katalogproduktion eller årsredovisningar som ska uppdateras. Eller har du olika språkversioner som ska fixas? Det löser jag!

Export av PDF

Att exportera ut en korrekt PDF från Indesign som ska funka för just ditt tryckeri kräver viss kunskap. Är det rätt upplösning på bilderna? Utfall? Rätt färgprofil? Jag har koll på det.

Behöver du konsultation inom Indesign eller Photoshop är det också något jag kan bidra med.

Undvik strul och kaos – låt mig sköta trycksaksbeställningen

Det finns mycket som kan gå fel i en trycksaksbeställning. Att skapa PDF:er från Indesign som är tekniskt korrekta är en av mina specialiteter. Jag talar även tryckarnas språk och känner till fallgroparna inom grafisk produktion och trycksaksbeställning. Jag vet vad som gäller för att allt ska funka – hela vägen från grafisk design på en bildskärm till samma design tryckt på papper.

Spara tid, pengar och energi på att låta mig hantera grafisk produktion för ditt företag!

Jag kan även konsultera om ni stöter på problem med Indesign-dokument, bilder eller PDF:er.

grafisk produktion frustrerad man
”Nej! Loggan försvann i trycket! 100 000 ex??? Och fel papper??!!”
Undvik liknande scenario – anlita ett proffs!
Foto: Andrea Piacquadio

Vektorisering och PDF-konvertering

Som grafiker är de tekniska delarna min favoritdel inom grafisk produktion. Det kan hända att man stöter på svårlösliga problem och det är en grafikers uppgift att lösa dem!

Här är ett exempel som handlar om vektorisering.

Och i videon visar jag hur jag konverterar en PDF till en redigerbar Indesign-fil. Läs även artikeln i samma ämne.

Jag använder erkända programvaror inom grafisk produktion.

Efterskärpning av bilder

Digital skärpa brukar man lägga på i bildens originalstorlek. Förminskar man bilden bör man göra en efterskärpning.

Se hur smidigt jag gör en efterskärpning av bilderna i ett Indesigndokument. Att göra samma sak manuellt kan ta timmar, och många har inte ens tänkt på att efterskärpning är en viktig aspekt i att skapa proffsiga trycksaker.

Kolla videon så förstår du lättare vad jag beskriver.

Be om offert grafisk produktion

Kontaktformulär