Fotografering

Vilken sorts fotografering erbjuder Grapixo?

Fokus är på produktfotografering. Det kan handla om enkla, rent informativa bilder, eller bilder där jag jobbar mer med helheten. Då skapar jag (eller kunden) manér och använder mig av rekvisita, kreativ ljussättning och diverse bakgrunder.

Hur snabbt levererar du?

Jag strävar efter att hålla snabba leveranstider. Handlar det om 1 – 10 enkla produktbilder kan jag ordna leverans påföljande dag om jag ej är fullbokad. Allt beror på hur kreativ man ska vara och hur många bilder det handlar om. Och vissa sorters produkter som till exempel klockor, smycken, kosmetik tar längre tid.

Hur gör vi om jag som kund inte är nöjd?

Man kan alltid påverka och finslipa bilder i retuschen. Men om så krävs kommer jag fotografera om tills kunden är nöjd. Viktigt inför en fotografering är att kunden förser mig med en kravspecifikation (eller åtminstone beskriva i ett dokument syften och önskemål om hur bilderna ska bli – gärna med inspirations- eller exempelbilder).

Retusch

Vilka sorters retuscher erbjuder Grapixo?

Allt mellan himmen och jord;) Jag har jobbat i så många år med bildretusch så jag har erfarenhet inom de flesta områden. Jag kan till exempel färgställa den digitala bilden mot fysiska varuprover. Jag kan skapa montage av flera bilder samt göra avancerade friläggningar. Jag kan modellera om objekt, flytta, ta bort, lägga till, förvränga och så vidare. Vidare kan jag anpassa färger till olika tryckmetoder, till exempel dagspress, magasin etcetera. Jag har jobbat mycket med e-commerce-bilder och det handlar främst om kläder och modellretusch.

Vilka program använder du?

Jag använder mestadels Adobe Photoshop men även lite Lightroom. Photoshop är ett otroligt kapabelt bildbehandlingsprogram som år efter år kommer med nya fantastiska funktioner. Under min (senare) tid på Grafia i Göteborg ägnade jag majoriteten av min arbetstid i programmet.