Webbdesign och webbstrategi

Vad utmärker dig som webbdesigner?

Många hemsidor är byggda utifrån det egna företagets perspektiv, medan jag menar att det är de potentiella kunderna som ska vara i fokus. Jag försöker se bortom det vanliga tänket och se till att hemsidan fyller sitt syfte, vilket i men mening är att på ett strategiskt sätt att öka ditt företags försäljning.

Har du nytta av din grafiska kompetens som webbutvecklare?

Ja! Jag har med min bakgrund som grafiker lång erfarenhet av problemlösning samt hur man jobbar strukturerat. Som grafiker har jag öga för detaljer (som t ex bra läsbarhet, skarp grafik, hur färger passar ihop) samt koll på grafisk design och tekniska aspekter såsom upplösning, bildkvalitet, optimering etc.

Min kusin/svärson/granne kan bygga min hemsida billigt. Varför anlita dig?

Du får vad du betalar för brukar det heta och det gäller i hög grad hemsidor. Det är sant att många kan bygga hemsidor med alla enkla verktyg som finns idag. Frågan är om kvaliteten bibehålls och detta beror på webbutvecklarens kunskap såklart. En högkvalitativ hemsida är säker, den laddar snabbt, den har en bra användarupplevelse och en snygg design. Sedan tillkommer säljaspekten som jag nämnt ovan.

Optimering samt drift & säkerhet

Hur optimerar man en hemsida så att den laddar snabbt?

Det är en hel vetenskap men i korta drag ser man till att alla filer som laddas till användarens webbläsare är så små och kompakta som möjligt. Det handlar om att minimera antal hämtningar och skickningar av filer mellan server och klient (användarens webbläsare). På servernivå är PHP-version och cachningsteknik andra aspekter. Jag gör före- och eftertester så att du som kund kan se skillnaden.

Är WordPress säkert?

Det beror på om man vidtar säkerhetsåtgärder eller inte. Eftersom WordPress är den mest populära plattformen i världen för att bygga hemsidor, är den även intressant för hackare, så i grunden är WordPress-hemsidor mycket sårbara. Med mina drift & säkerhetspaket vidtar jag ett dussintal åtgärder samt ser till att uppdatera tillägg och tema regelbundet, vilket allt som allt minimerar riskerna för intrång och sabotage.