Fotografering

Vilken sorts fotografering erbjuder Grapixo?

Fokus är på produktfotografering. Det kan handla om enkla, rent informativa bilder, eller bilder där jag jobbar mer med helheten. Då skapar jag (eller kunden) manér och använder mig av rekvisita, kreativ ljussättning och diverse bakgrunder.

Hur snabbt levererar du?

Jag strävar efter att hålla snabba leveranstider. Handlar det om 1 – 10 enkla produktbilder kan jag ordna leverans påföljande dag om jag ej är fullbokad. Allt beror på hur kreativ man ska vara och hur många bilder det handlar om. Och vissa sorters produkter som till exempel klockor, smycken, kosmetik tar längre tid.

Hur gör vi om jag som kund inte är nöjd?

Man kan alltid påverka och finslipa bilder i retuschen. Men om så krävs kommer jag fotografera om tills kunden är nöjd. Viktigt inför en fotografering är att kunden förser mig med en kravspecifikation (eller åtminstone beskriva i ett dokument syften och önskemål om hur bilderna ska bli – gärna med inspirations- eller exempelbilder).

Retusch

Vilka sorters retuscher erbjuder Grapixo?

Allt mellan himmen och jord;) Jag har jobbat i så många år med bildretusch så jag har erfarenhet inom de flesta områden. Jag kan till exempel färgställa den digitala bilden mot fysiska varuprover. Jag kan skapa montage av flera bilder samt göra avancerade friläggningar. Jag kan modellera om objekt, flytta, ta bort, lägga till, förvränga och så vidare. Vidare kan jag anpassa färger till olika tryckmetoder, till exempel dagspress, magasin etcetera. Jag har jobbat mycket med e-commerce-bilder och det handlar främst om kläder och modellretusch.

Vilka program använder du?

Jag använder mestadels Adobe Photoshop men även lite Lightroom. Photoshop är ett otroligt kapabelt bildbehandlingsprogram som år efter år kommer med nya fantastiska funktioner. Under min (senare) tid på Grafia i Göteborg ägnade jag majoriteten av min arbetstid i programmet.

webbutveckling sökmotoroptimering webbhotell grafisk design

Webbdesign och webbstrategi

Vad utmärker dig som webbdesigner?

Många hemsidor är byggda utifrån det egna företagets perspektiv, medan jag menar att det är de potentiella kunderna som ska vara i fokus. Jag försöker se bortom det vanliga tänket och se till att hemsidan fyller sitt syfte, vilket i men mening är att på ett strategiskt sätt att öka ditt företags försäljning.

Har du nytta av din grafiska kompetens som webbutvecklare?

Ja! Jag har med min bakgrund som grafiker lång erfarenhet av problemlösning samt hur man jobbar strukturerat. Som grafiker har jag öga för detaljer (som t ex bra läsbarhet, skarp grafik, hur färger passar ihop) samt koll på grafisk design och tekniska aspekter såsom upplösning, bildkvalitet, optimering etc.

Min kusin/svärson/granne kan bygga min hemsida billigt. Varför anlita dig?

Du får vad du betalar för brukar det heta och det gäller i hög grad hemsidor. Det är sant att många kan bygga hemsidor med alla enkla verktyg som finns idag. Frågan är om kvaliteten bibehålls och detta beror på webbutvecklarens kunskap såklart. En högkvalitativ hemsida är säker, den laddar snabbt, den har en bra användarupplevelse och en snygg design. Sedan tillkommer säljaspekten som jag nämnt ovan.

Optimering samt drift & säkerhet

Är WordPress säkert?

Det beror på om man vidtar säkerhetsåtgärder eller inte. Eftersom WordPress är den mest populära plattformen i världen för att bygga hemsidor, är den även intressant för hackare, så i grunden är WordPress-hemsidor mycket sårbara. Med mina drift & säkerhetspaket vidtar jag ett dussintal åtgärder samt ser till att uppdatera tillägg och tema regelbundet, vilket allt som allt minimerar riskerna för intrång och sabotage.