Hemsidor som säljer

Låt mig bygga ditt företags kundgenererande vinstmaskin! Med tydlighet, enkelhet och en smart webbstrategi kommer du att kunna lägga mindre tid på att jaga nya kunder.

Vi låter kunderna komma till dig!

Låt hemsidan göra jobbet!

Ditt företags hemsida ska framför allt förklara, på ett klart sätt, hur dina potentiella kunder kan ha nytta av dina tjänster. Så fokus bör ligga på hur du kan lösa dina kunders problem. Och hemsidan ska användas som ett verktyg för att per automatik öka företagets försäljning – dygnet runt och året runt!

Låt mig bygga din hemsida enligt en beprövad strategi som gör ditt säljarbete mycket lättare!

Så här jobbar vi mot målet

Du som företagsägare eller representant för företaget kommer att delta med din expertis inom ditt område. Vi vill visa, med hjälp av artiklar och videor, varför kunderna ska välja just dig! Det här kommer att bli en spännande och utmanande resa och jag är med dig hela vägen!

  • Steg 1: Skapa en attraktiv, säljande och sökmotoroptimerad hemsida.
  • Steg 2: Bygga förtroende för dig och ditt varumärke.
  • Steg 3: Nå ut via organiskt sök samt riktad, smart annonsering på nätet.
  • Steg 4: Se till att besökarna till din sajt återkommer och anlitar dig.

Fördelarna med att anlita Grapixo

Webbstrategi

hemsida företag strategi


Jag bygger inte bara hemsidor – jag ser även till att din hemsida bidrar till att öka din försäljning med ett smart upplägg.

Låt ditt företags hemsida bli en extra resurs som jobbar för dig dygnet runt, året runt!

Hög kvalitet till rimliga priser

hemsida företag hög kvalitet


Jag är webbutvecklare och grafiker – en kombination som garanterar tekniskt och grafiskt högkvalitativa hemsidor. Med mina låga omkostnader kan jag även hålla mycket konkurrenskraftiga priser.

Vad är då hög kvalitet? Det innebär att hemsidan har modern, stilren design och att den laddar snabbt. Vidare att den är säker mot intrång och sabotage och att den fyller sitt syfte som ”säljmaskin”.

Allt under ett tak – spar dig tid

hemsida företag allt under ett tak


Spar tid och energi genom att samla alla webbtjänster hos samma leverantör – mindre adminstration och enklare kommunikation! Förutom webbutveckling och webbstrategi erbjuder jag även drift & säkerhet, webbhotell, och optimering för snabbare laddtider.

Dessutom erbjuder jag flera olika tjänster inom grafisk produktion (visitkort, logodesign, trycksaksbeställning m m) samt retusch och fotografering.


Betalningsmodeller

För hemsidesbyggen gör jag en tidsestimering, du får en offert och du får en faktura – helt enkelt. Så detta arbete är projektbaserat. Vissa projekt delas upp i förskottsbetalningar.

Priser för mina andra tjänster finner du på respektive sida nedan.

Produktfotografering
Drift & säkerhet
Webbhotell

Prisexempel hemsida

Budget – Fyra sidor med text- och bildblock. Jag utgår från designmall (anpassningsbar). Du förser mig med texter och bilder. 11 950:-

Standard – Fem sidor med text- och bildblock. Designmall. Jag hjälper till med kortare texter och max 5 bilder som presenterar ditt företag. 17 950:-

Webbshop – från 22 000:- och uppåt.

Alla priser exkl moms.

Frågor om priser

Jag kan hitta billigare lösningar, varför så dyrt?

Det handlar om att jag levererar högkvalitiva, framtidssäkrade och utbyggningsbara hemsidor, samt värdet av att din hemsida kommer att generera nya kunder.

Jag har sett högre priser, varför så billigt?

En webbyrå är i regel dyrare och det beror på att de har personalkostnader och högre lokalkostnader än vad jag har. Ofta erbjuder de även specialanpassad design som tas fram av en designer som sedan utvecklare tar fram med kod. Som småföretagare har man oftast inga sådana behov utan jag kan lösa det mesta i WordPress.

hemsida företag
Inse värdet av en hemsida som genererar nya kunder!

Webbdesign

När internet och world wide web klev in i gemene mans vardag någon gång i mitten eller slutet av 90-talet var design av hemsidor något helt nytt. I början var det till exempel inte möjligt att ”streama” video i en webbläsare. Och CSS (Cascading Style Sheets) som man idag använder för att med kod ge olika element färg och form var inte uppfunnet än.

Så hemsidor såg rätt primitiva ut om man jämför med vad man kan göra idag. Med tidens gång har olika trender kommit och gått och utvecklingen har gått snabbt både vad gäller teknik och design.

Efter 2015 kan man säga att allt har stabiliserats vad gäller webbdesign och vi har tillgång till fantastiska teman, lättviktiga animeringar, responsiv design och snygga bilder.

Och video kan lätt ”bäddas in” från din egna Youtube-kanal, så det tar inte utrymme på din server och filmerna visas med bästa komprimering för webb.

Som sagt, man kan göra mycket nuförtiden och jag tillämpar de senaste teknikerna. Har du en hemsida som behöver fräschas upp? Kontakta mig.

Responsiv design

När vi började använda smartphones till bland annat att surfa på webben blev förutsättningarna annorlunda för att skapa bra webbdesign och användarupplevelse.

Dels handlade det om att se till att hemsidorna laddade snabbt även på mobiluppkoppling, dels handlade det om att sidorna skulle vara läsbara och snygga på olika enheter (mobil, läsplatta, datorskärm).

Responsiv design blev grejen, dvs hemsidan anpassades efter vilken enhet som användes. Så text och olika element såg nu olika ut för mobil och webb.

Eftersom mobilsurfandet har ökat är det viktigt att din hemsida är mobilanpassad. Även Google lägger stor vikt vid detta så det påverkar din ranking där.

För att enkelt se om en hemsida är mobilanpassad eller inte kan du dra i webbläsarfönstret i sidled in mot mitten. Om sidan ”beskärs” så är den inte mobilanpassad, om kolumner, text och bild placeras om så att allt är läsbart med ett smalare fönster, då är den mobilanpassad.

Dags för en uppfräschning av din hemsida? Låt mig ge den en modern design

Exempel: omodern webbdesign

Nedan är Apples hemsida från 1997. Seriftypsnitt i brödtext och färger som ej matchar. Ganska kluttrigt eller hur?

Apples hemsida 1997

Exempel: modern webbdesign

Numera är Apple stilbildande även vad gäller webbdesign som man kan se nedan. Stilrent och minimalistiskt.

apple web site
Apples hemsida 2018

Webbutveckling

Programmering för webb

Vad omfattar begreppet webbutveckling? Kort sagt så handlar det om programmering för webbapplikationer/webbsystem och/eller webbplatser. Med de så kallade ”frontend”-teknikerna HTML, CSS och JavaScript bygger man det som användaren ser – hemsidans eller webbappens struktur, navigering, design och viss funktionalitet. I ”backend” används programmeringsspråk som PHP, Java, C#, Ruby, JavaScript o s v för att hantera databaskopplingar, logik, API-kopplingar etc. Man kan även jobba med så kallade CMS:er, vilket jag mestadels gör (WordPress).

Webbutveckling innefattar även webbdesign, dvs webbplatsens utseende. Som grafiker lägger jag stor vikt att din sajt har bra läsbarhet, konsekvens vad gäller färger och typsnitt och grafiska element, och gärna snygga bilder. Jag har lång erfarenhet av bildretusch och färgkorrigeringar av bilder så att kunna bidra med bildseende och känsla för detaljer i webbdesign-arbetet är lite av min spetskompetens. Jag jobbar även med att se till att sajten ser bra ut för dator, mobil och iPad.

WordPress webbutveckling

Vad jag gör är mestadels är att bygga ditt företags hemsida med ett WordPress-tema. Då får man mycket gratis och sparar tid, men med temat jag använder finns det dessutom stora möjligheter att anpassa sajten efter just ditt företags behov.

Ibland kan det behövas fixas funktionalitet eller utseende och då skriver jag kod som implementeras i temat på ett sätt som ändå klarar temauppdateringar utan att specialösningarna skrivs över.

Plugins (tillägg, moduler)

När man jobbar i WordPress brukar man få lägga en del tid på att efterforska vilka plugins som behövs för vissa ändamål. Eftersom det finns 100 000-tals  wordpress-tillägg så finns det stora valmöjligheter minst sagt. Så man får jämföra, testa och utvärdera vilket plugin man ska välja. När det är gjort ska tillägget konfigureras så att allt funkar som det ska.

Säkerhet och drift

Vidare behöver man se till att PHP,  Wordpress, aktuellt tema och aktuella plugins är uppdaterade. Det kommer uppdateringar från tillverkarna med jämna mellanrum och ibland kan det bli konflikter. Vill du köra med automatiska uppdateringar kan det funka men det kan också hända att det blir strul. Du kan annars låta mig sköta alla uppdateringar då jag kontrollerar att inget konstigt händer. I mina Säkerhet och drift-paket tar jag hand om detta.

API:er, teknisk SEO och optimering

Andra uppgifter kan handla om att implementera tredje parts API:er för ditt företags hemsida. Teknisk SEO (sökmotoroptimering) tycker jag ingår i en webbutvecklares roll. Det kan även handla om att optimera din sajt så att den laddar snabbt om du så önskar (vilket också är en del av teknisk SEO).

Jag har skrivit lite mer i ett blogginlägg om ämnet webbutveckling.


Vanliga frågor

Webbdesign och webbstrategi

Vad utmärker dig som webbdesigner?

Många hemsidor är byggda utifrån det egna företagets perspektiv, medan jag menar att det är de potentiella kunderna som ska vara i fokus. Jag försöker se bortom det vanliga tänket och se till att hemsidan fyller sitt syfte, vilket i men mening är att på ett strategiskt sätt att öka ditt företags försäljning.

Har du nytta av din grafiska kompetens som webbutvecklare?

Ja! Jag har med min bakgrund som grafiker lång erfarenhet av problemlösning samt hur man jobbar strukturerat. Som grafiker har jag öga för detaljer (som t ex bra läsbarhet, skarp grafik, hur färger passar ihop) samt koll på grafisk design och tekniska aspekter såsom upplösning, bildkvalitet, optimering etc.

Min kusin/svärson/granne kan bygga min hemsida billigt. Varför anlita dig?

Du får vad du betalar för brukar det heta och det gäller i hög grad hemsidor. Det är sant att många kan bygga hemsidor med alla enkla verktyg som finns idag. Frågan är om kvaliteten bibehålls och detta beror på webbutvecklarens kunskap såklart. En högkvalitativ hemsida är säker, den laddar snabbt, den har en bra användarupplevelse och en snygg design. Sedan tillkommer säljaspekten som jag nämnt ovan.

Optimering samt drift & säkerhet

Är WordPress säkert?

Det beror på om man vidtar säkerhetsåtgärder eller inte. Eftersom WordPress är den mest populära plattformen i världen för att bygga hemsidor, är den även intressant för hackare, så i grunden är WordPress-hemsidor mycket sårbara. Med mina drift & säkerhetspaket vidtar jag ett dussintal åtgärder samt ser till att uppdatera tillägg och tema regelbundet, vilket allt som allt minimerar riskerna för intrång och sabotage.

Beställ offert

Beställ hemsida

Efter dessa grundläggande frågor kommunicerar vi i mer detalj och sedan återkommer jag med en offert.